شما ، بیمار نیستید شما، تشنه هستید
تشنگی خود را با دارو درمان نکنید
با نوشیدن آب سلامتی خود راتضمین کنید
بیش از ۷۰ درصد بدن انسان از آب تشکیل شده است .
دکتر فرشته پناهی بهترین روان شناس تهران روان شناس خبره روان شناس با تجربه
معجزه آب راهگشایی است برای سلامتی شما و کمک برای :
-
جلوگیری و ترمیم سلولهای سرطانی
-
جلوگیری از پوکی استخوان و ترمیم مفاصل
-
جلوگیری و درمان بیماریهای قلبی
-
درمان رفلاکس معده و زخم معده
-
درمان میگرن و سردردهای مزمن
-
کاهش چربی خون ، فشار خون ، قند خون
-
ترمیم بیماریهای پوستی ( اگزما و پسوریازیس )
-
دفع سنگ کلیه
-
درمان آسم
-
رفع یبوست
-
کاهش اضافه وزن
آنچه در مورد نقش آب در بدن نمیدانید
سلولهای بدن در محیط آبی ویژه ای زندگی میکنند که ترکیب آن برای بافتهای مختلف بدن بسیار مشابه است . اگر چه ترکیب شیمیایی پلاسما با این محیط یکسان نیست چون میان این دو ارتباطی وجود دارد هرگونه تغییری در ترکیب شیمیایی پلاسما بر مایع بین سلولی اثر میگذارد و بالعکس
از این رو تثبیت ترکیب شیمیایی پلاسما بخصوص از نقطه نظر عواملی مانند میزان اسیدیته آب و املاح و مواد دفعی که تغییر آن موجب صدمه و خرابی سلولها میشود . ازمهمترین و حیاتی ترین اعمال بدن است و به جرات میتوان گفت کلیه در این امر مهمترین نقش را دارد . کسانی که کلیه آنها خراب شود یا از کار بیوفتد خیلی زود در خطر مرگ قرار میگیرند .
قسمت اعظم وزن بدن ما را آب تشکیل میدهد . آب بخش اساسی سلولهای بدن و مایعات آن میباشد .آب در تمام واکنشهای بیوشیمیایی دخالت دارد . حلال بسیاری از یونها و مولکولهاست . محیط مناسبی برای فرایند نقل و انتقالات داخل و خارج سلول ایجاد میکند و تر کننده میباشد . با تبخیر از طریق پوست و ریه در تنظیم حرارت بدن نقش اساسی دارد .وزن آب تمام بدن در حدود ۵۰ تا ۹۰ درصد وزن بدن است و مساحت سطح بدن نسبت مستقیم دارد .
مقدار آب بدن با سن و چربی بدن کاهش می یابد . در ورزشکاران مقدار آب بیشتر از غیر ورزشکاران است .
آب در دو بخش مهم توزیع شده است :
اول داخل سلولی
دوم خارج سلولی
آب داخل سلولی ۵۰ تا ۶۰ درصد آب کل بدن در اشخاص تندرست و بالغ را تشکیل میدهد . آبهای خارج سلولی عبارتند از : آب های موجود در پلاسما ، لنف ، نسوج همبند ، غضروف ،پوست ، مغز استخوان و اندامهای ترشح کننده ی مایعات چون بیشتر سلولهای بدنی به آسانینسبت به آب نفوذپذیرند . تشخیص آب داخل و خارج سلولی به آسانی امکان پذیر نیست .
الکترولیتهای پلاسمای خون با مایعات بین سلولی اختلاف چندانی ندارند .پروتیین پلاسمای خون بیشتر از مایعات بین سلولی است .زیرا پروتیینهای پلاسما به مقدار خیلی زیاد به وسیله دیواره ی عروقی نگه داشته میشود اما برخلاف پلاسما در مایعات بین سلولی کلرید به عنوان آنیون فعالیت دارد .
در نتیجه میتوان قبول کرد که ترکیب پلاسما معرف ترکیب مایعات خارج سلولی است . سه اختلاف مهم در ترکیبات مایعات داخل و خارج سلولی عبارتند از :
اول پتاسیم کاتیون اصلی مایعات داخل سلولی است ولی سدیم کاتیون اصلی مایعات خارج سلولی میباشد.
دوم چون مقادیر زیادی از ترکیبات آلی فسفریله شده در داخل سلول وجود دارد فسفات اولین آنیون داخل سلولی بوده و بالعکس کلرید مهم مایعات خارج سلولی است .
دکتر فرشته پناهی بهترین روان شناس تهران روان شناس خبره روان شناس با تجربه
سوم غلظت پروتیین داخل سلولی بیشتر از غلظت پروتیین پلاسمای خون است .
در انسان طبیعی و سالم حجم آب تمام بدن بطور قابل توجهی ثابت است نوسانات تغییر حجم آب بدن روزانه کمتر از یک درصد وزن بدن است .این ثبات با توجه به تغییرات قابل توجهی که در آب دریافتی وجود دارد محفوظ نگه داشته میشود .حد متوسط روزانه مقدار آب دریافتی و دفع شده ۲۸۵۰ میلی لیتر است . مقدار مذکور حتی در یک فرد هم با تغییراتی همراه است .
بیش از ۶۰ درصد وزن بدن انسان و ۷۰ درصد عضلات از آب تشکیل شده است . آب در خون ، ریه ها ، مغز وجود دارد . پس میتوان گفت که نوشیدن آب برای عملکرد بهتر بدن بسیار مفید ولازم است .
وظایف آب در بدن
-
اول انتقال دهنده ی مواد غذایی
-
دوم انجام بهتر عمل هضم
-
سوم تنظیم دمای بدن
-
چهارم خارج کردن موتد زاید از بدن به وسیله ی عرق، ادرار و مدفوع
-
پنجم حرکت آسان مفاصل و اعضا
-
ششم کمک به سیستم ایمنی بدن
-
هفتم استفاده از مواد مغذی اصلی
-
هشتم شکل دادن به سلول
-
نهم افزایش کارآیی جسمی و روانی فرد
-
دهم کمک به کاهش وزن و سوخت و ساز بدن
-
یازدهم کاهش سرگیجه و سردرد
آب برای جانشینی مایعات از دست رفته بدن ضروری است این مایعات از طریق پوست ، ریتین دیواره ی معده و روده دفع میشود آب برای دفع کلیوی اوره ، نمک ها و سایر مواد محلول اسمزی نیز مورد نیاز است که لازم است تامین گردد .
مقدار آبی که دفع آن اجتناب ناپذیر است نسبت به آب و هوا و فعالیت بدنی حالت سلامتی و بیماری و نوع غذاهای مصرفی تفاوت دارد . حرارت زیاد آب و هوای خشک ، فعالیت شدید بدنی و تب باعث افزایش دفع آب از طریق پوست و ریه ها میشود . این عوامل دفع عرق را هم تشدید میکند و حتی ممکن است به حدود یک لیتر در ساعت هم برسد . آب ترشح شده به محیط معده و روده معمولا مجددا جذب میشود اما اسهال و سایر بیماریهای روده ای دفع آب را به مقدار زیاد افزایش میدهند .عملا حجم کل ادرار به مقدار آب دریافت شده بستگی دارد ، اما برای ادامه ی حیات به مقدار حداقلی از آب ( حجمی از آب که دفعش اجتناب ناپذیر میباشد ) نیاز است ، تا به همراه خود مواد محلول فعال اسمزی مخصوصا اوره و کلرور سدیم رادفع نماید .
دکتر فرشته پناهی بهترین روان شناس تهران روان شناس خبره روان شناس با تجربه
مقدار دفع این مواد هم به مقدار پروتیین و نمک دریافت شد ه در غذای روزانه وابسته است .
برای حفظ تعادل آب بدن تمام آبهای دفع شده باید جبران شوند . آب بیشتر از طریق نوشیدن آب یا نوشیدنیهای دیگر و یا آبهای موجود در غذاها به بدن میرسد . به علاوه در نتیجه اکسیداسیون مولکولهای ماده ها آب بوجود میاید اکسیداسیون یک گرم نشاسته ، پروتیین ، چربی به ترتیب ۰٫۶ ، ۴۱/۰ ، ۰۷/۱ گرم آب تولید میکنند . اما آب حاصل از این متابولیسم در مقابل مقدار آبی که مینوشیم بسیار کم است . چون عوامل متعددی مانند آب و هوا ، فعالیت بدنی در مقدار آب مصرفی موثر است بطور تقریبی مقدار آب ضروری برای هر کیلو کالری را مشخص نموده اند مثلا برای اشخاصی که در نقاط معتدل زندگی میکنند این مقدار یک میلی متر بر کیلو کالری برای بزرگسالان و ۵/۱ برای کودکان مناسب بنظر میرسد .
ولی برای اشخاص فعال و افرادی که در نقاط گرمسیر زندگی میکنند این مقدار را باید تصحیح کرد . بیمارانی که تب ، استفراغ یا اسهال داشته و یا شدیدا ادرار دفع میکنند
یا افرادی که از داروهای دیورتیک و یا غذاهای پر پروتیین مصرف میکنند به مقدار بیشتری آب نیاز دارند چون حدود یک تا دو درصد تغییر در تعادل آب باعث ضعف یا مرگ میشود ، مصرف آب باید بطور دقیق با مقدار آب دفع شده متعادل باشد تنظیم این تعادل به کمک سیستم تنظیمی واقع در هیپوتالاموس برقرار میشود .
اگر فقط وزن بدن مورد نظر باشد ما انسانها بیشتر از آب ساخته شده ایم ۶۰ تا ۷۰ درصد وزن ما را آب تشکیل میدهد چیزی در حدود ۴۹ کیلوگرم آّب در یک مرد با وزن متوسط .حتی استخوان بدن ما که کاملا سخت بنظر میرسد بالغ بر ۲۰ درصد آن را آب تشکیل میدهد و در حالی که ۹۵ درصد پلاسمای خون ما را آب تشکیل میدهد .
این دریای درونی با مزه ای شور محیط آبی دورن بدن ما میباشد آب این دریا در رگهای خونی و همه مجاری باریک بدن در جریان است هر سلولی را این آب سیراب میکند و هیچ عضوی از بدن نمیتواند بدون این آب زنده بماند . به عبارت دیگر آب موجود در بدن مانع از این میگردد که ما در آتش درونی خود بسوزیم .
براستی علت وجود این همه آب در بدن انسان چیست
پژوهشگران خنک نگه داشتن بدن را یکی از علتهای وجود این همه آب در بدن میدانند . ایا تا کنون به آبی که درون یک موتور در جریان است اندیشیده اید ؟
میدانید که یکی از وظایف آب خنک نگه داشتن موتور است . آب موجود در بدن نیز همین وظیفه را بر عهده دارد فعالیتهای شیمیایی که در همه اعضای بدن ما انجام میگیرد ، به اضافهحرارتی که در اثر فعالیتهای ماهیچه ها ایجاد میگردد حرارتی تولید میکند که توانایی سوزاندن ما رادارد . لیکن بوسیله آبی که در اطراف بافتها وجود دارد و توسط آنها به درون مکیده میشود به محض اینکه حرارت اضافی تولید میشود از بین خواهند برد .
یاران ! یکی دیگر از وظایف آب موجود در بافتهای انسان جلوگیری از وارد شدن ضربه های شدید به اندامهاست .دریای درونی ما یک عامل ضربه گیر است . بعموان مثال ، مایعی که اطراف مغز ما را فرا گرفته است موجب میگردد که مغز از صدمه های شدید محفوظ بماند .همچنین استخوانها و محل اتصال آنها و اعضای بدن و اعصاب در تشکی از مایع قرار دارند تا ما بتوانیم در محیطی که دایم با اجسام برخورد میکنیم تاب مقاومت داشته و صدمه ای به ما وارد نشود .
آیا میدانید اگر خداوند خالق این آب را در بدن ما قرار نمیداد در آن صورت چه میشد ؟
بدون آب در بدن ، کوبیدن پا بر زمین و زدن چکش بر چیزی آن قدر دردناک بود که غیر قابل تحمل میشد .همچنین دریای آّب درون بدن ما، یکی از بهترین حلالهاست و همراه خود محلولهای شیمیایی پر ارزش بسیاری را توام با موادی که بحالت شناور هستند به نقاط مختلف بدن میرساند مثلا توانایی آن در نگهداری سدیم و پتاسیم به صورت محلول یک ضرورت است که عمل انتقال تکانه های الکتریکی را انجام میدهد و موجبات فعالیت ماهیچه ها و اعصاب را فراهم می آورد .آب مورد نیاز بدن ، مانند غذا باید دایم تامین گردد . به طور معمول ما روزانه حدود یک و یک چهارم لیتر آب مینوشیم خواه این آب بصورت خالص باشد یا بوسیله نوشابه های دیگر .ما همین اندازه هم از طریق غذا هر چند بدون آب بنظر برسد آب بدست میاوریم کل مقدار آبی که بدن از طریق ادرار دفع میکند بالغ بر یک و یک چهارم لیتر است و همین مقدار هم بصورت تبخیر از دست داده میشود که این تبخیر نقش خنک کنندگی بدن را ایفا میکند
که از راه ریه ها و پوست بدن انجام میپذیرد
منابع آب
آب در حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد وزن بدن را تشکیل میدهد . از دست رفتن ده درصد آب بدن نتایج بدی را به بار میاورد .
و اگر این مقدار از ۲۰ درصد تجاوز کند مرگ حتمی است
آب از سه منبع به بدن میرسد
مایعات
غذاهایی که مقادیر متفاوت آب دارند
یکی از محصولات بسیاری از واکنشهای بدن آب است.
13 Comments
بسیار عالی و متنوع و اگاهی دهنده بود دست مریزاد خانم دکتر پناهی عزیز
سلام بر شما واقعا اگر نوشيدن اب فراوان عادت بشه ديگه نيازي به اين همه داروي شيميايي نيست عجب نكته ارزشمندي را ياداوزي كردين عاااااالي بود
سلام خانم دكتر پناهي عزيز امكان نداره مطلبي از شما باشه و اشاره اي به قدرت و معجزات خدا نباشه هم روانشناسيد هم الگوي ارزنده براي همه نسل ها خداي متعال نگه دارتون باشد
واااااي چقدر نوشيدن اب مفيده اخه چرا اينقدر كم مينوشيم بايد حسابي فرهنگ سازي بشه
سلام و درود بر شما و مطلب بينظيرتان راجع به فواعد نوشيدن اب
واقعا راست گفته اند عقل سالم در بدن سالم است با اين وجود كه ٦٠ درصد بدن اب است و اينقدر اب كم مينوشيم قطعا در ايران ريشه بيشتر مساعل رواني كم ابي است بايد شديدا روي سبك زندكي كار شود احسنت بر خانم دكتر پناهي نكته سنج و دانشمند
عجب مطلب تكان دهنده و جالبي از اب بود واقعا قابل تامل و تفكر تشكر از خانم دكتر پناهي عزيز به جهت حسن سليقه و مسووليت شان
بسيار جالب است كه دانستم مقدار اب مورد نياز بدن بر اساس سن و چربي تعيين ميشود تشكر از مطلبتان
نوشيدن اب فراوان در درمان سر درد و ميگرن موثره من امتحان كردم
در ايران مردم خيلي دارو ميخورند هيچ كنترلي هم نيست
كاشكي در ايران هم اب را گران ميكردند و هم در بطري اراعه ميشد و مثل كشور هاي پيشرفته قدر اب را بيشتر ميدانستند و بيشتر مينوشيدند با تشكر از مطلبتان
اب از هر داريي بهتر است اب معجزه ميكند
عالي بود مقاله اب بايد به مغز برسه والا بر اثر حرارت و سوخ و ساز بدون اب خنك نميشه و سردرد هاي بدي ميگيريم